Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Търновската конституция е преди всичко символ. Символ на категоричния

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgТърновската конституция е преди всичко символ. Символ на категоричния
Коментари Харесай

Радан Кънев: Търновската конституция е съзнателен исторически избор на българите да живеем в свободно европейско общество

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

" Търновската конституция е на първо място знак. Символ на безапелационния и умишлен исторически избор на българите да живеем в свободно европейско общество, а не в средноазиатско емирство със споделен суверенитет сред Царя и Падишаха ", написа Радан Кънев във Facebook.

" Като законодателен акт Търновската конституция е прекомерно постоянно нарушавана, суспендирана, прилагана превратно. Но като знак тя освен надживява преврати, войни, диктатури и интервали на политическо принуждение, граничещо с революция. Тя надживява и комунистическия режим, който я анулира. Но все пак не съумява, а и не събира храброст да я очерни в историографията си. И остава знак и във времето на новия либерален ред, с всичките му недостатъци. Символ, какъвто новата ни конституция за жалост напълно не е.

Убеден съм, че стремежът и изборът, които Търновската конституция въплъщава в нашата история, ще надживеят и сегашната рецесия. Видими са опитите изключителното състояние да бъде употребявано за корист с власт и публични средства. Нещо повече - за дефинитивно определяне на средновековен и непазарен модел на ръководство. Такива опити в нашата история има доста. От нещастия като терористичния акт на днешната дата през 1925г., до фарсове като държанието на днешната ни прокуратура и множеството медии...
Един подобен опит беше сполучлив, за съвсем половин век... И непрекъснато, неуморно след 1990г., натискът за опорочаване и замяна на избора на българите да бъдем свободен европейски народ продължава.

Е, няма да стане. И цветущ празник - освен на юристите, а на всички, които избират да търсят сигурност в правовата страна и свободите, а не в диктатурата и олигархията. "

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР